Blog

10 NOV

Presentació del llibre Bessones amb Susana Gisbert Grifo

Activitat realitzada a la nostra llibreria per celebrar el Llibreries Fest
Presentació del llibre Bessones amb Susana Gisbert Grifo

Divendres, vespra del Dia de les Llibreries, vam celebrar el #LlibreriesFest2023 , amb la resta de llibreries del Gremi Llibrers @gremi_llibrers . L´activitat literària va consistir en fer la presentació del llibre Bessones de Susana Gisbert Grifo, editat per @vincle_ed , presentat per la nostra companya Carmen Ripoll.

Susana Gisbert és fiscal especialitzada en violència de gènere i tot el que coneix      d´aquesta problemàtica ho transmet a les seues novel·les per tal de donar-ho a conèixier i fer per acabar amb aquesta lacra.

A Bessones ens conta la història de Beatriu, una jove que tracta de localitzar els seus pares de viatge a Nova York l´11 de setembre de 2001, després de                    l´atemptat. Per identificar els cossos li demanen unes proves d´ADN. Contacta amb sa tia, germana bessona de sa mare, qui es nega a facilitar-les, i és a partir      d´ací quan comença a qüestionar-se si son pare és son pare, si sa mare és sa mare, ... i qui és ella vertaderament.

A la presentació es van tractar temes com les agressions sexuals, la violència de gènere, els nadons furtats i especialment la situació de les dones a Espanya abans i ara.

Susana també ens va descobrir a Carolina Calvo, la il·lustradora de la portada      d´aquest i altres llibres seus.

Ens va explicar que a sa casa no es parlava en valencià, ja que sa mare als 12 anys el va deixar de parlar perquè estava prohibit utilitzar-lo. Susana ha estudiat el valencià des de zero i ha publicat varios llibres en la nostra llengua, cosa que ha fet emocionar a sa mare que ja té més de 90 anys.

A banda de Bessones, Susana ha escrit "Caratrista", novel·la adreçada a alumnat de secundària, on mostra la realitat de la violència de gènere a través dels ulls de dues xiquetes i els seus entorns familiars i "Els cabells molt rulls", on ens parla de Malika, una xiqueta del cabells molt rulls que va ser una de les poques persones que van sobreviure a un fatídic viatge en pastera creuant la Mediterrània amb un grup de sud-saharians i que després de passar un temps a un centre d’acollida, té uns nous pares, Marc i Pau, i és molt feliç amb la seua nova família. Pròximamament s´editarà una segona part de "Caratrista".

Els llibres de Susana a la nostra web

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

El pasado viernes, víspera del Día de las Librerías, celebramos el #LlibreriesFest2023 , con el resto de librerías del Gremio de Libreros de Valencia . La actividad literaria consistió en hacer la presentación del libro "Bessones" de Susana Gisbert Grifo, editado por Vincle y presentado por nuestra compañera Carmen Ripoll.

Susana Gisbert es fiscal especializada en violencia de género y todo el que conoce de esta problemática lo transmite a sus novelas para darlo a conocer y hacer todo lo posible por acabar con esta lacra.

En "Bessones" nos cuenta la historia de Beatriu, una joven que trata de localizar sus padres de viaje en Nueva York el 11 de septiembre de 2001, después del atentado. Para identificar los cuerpos le piden unas pruebas de ADN. Contacta con su tía, hermana gemela de su madre, quien se niega a facilitarlas, y es a partir de aquí cuando empieza a cuestionarse si su padre es su padre, si su madre es su madre, ... y quién es ella verdaderamente.

A la presentación se trataron temas como las agresiones sexuales, la violencia de género, los bebés robados y especialmente la situación de las mujeres en España antes y ahora.

Susana también nos descubrió a Carolina Calvo, la ilustradora de la portada de este y otros libros suyos.

Nos explicó que en su casa no se hablaba en valenciano, puesto que su madre a los 12 años lo dejó de hablar porque estaba prohibido utilizarlo. Susana ha estudiado el valenciano desde cero y ha publicado varios libros en nuestra lengua, cosa que ha hecho emocionar a su madre que ya tiene más de 90 años.

Además de "Bessones", Susana ha escrito "Caratrista", novela dirigida a alumnado de secundaria, donde muestra la realidad de la violencia de género a través de los ojos de dos niñas y sus entornos familiares y "Els cabells molt rulls", donde nos habla de Malika, una niña del cabellos muy rizados que fue una de las pocas personas que sobrevivieron a un fatídico viaje en patera cruzando el Mediterráneo con un grupo de sur-saharianos y que después de pasar un tiempo en un centro de acogida, tiene unos nuevos padres, Marc y Pau, y es muy feliz con su nueva familia. Próximamente se editará una segunda parte de "Caratrista".

Los libros de Susana en nuestra web

 

Volver