Blog

10 JUN

Som Empresa Sostenible 360°

Este reconeixement destaca a les empreses que implementen bones pràctiques ambientals
Som Empresa Sostenible 360°

L'Ajuntament de Cullera ens ha atorgat el segell Empresa Sostenible 360° junt amb altres 18 empreses turístiques que hem demostrat el nostre compromís amb la sostenibilitat. Este innovador reconeixement destaca a les empreses que implementen bones pràctiques ambientals, fomentant un turisme més responsable i sostenible a la regió a través de la introducció de millores en el consum energètic i de l'aigua, en la gestió dels residus que generen o aplicació de tecnologia per a conéixer el seu grau d'eficiència.

L'alcalde Jordi Mayor ha ressaltat la importància d'esta iniciativa, finançada a través dels fons europeus Next Generation, que “naix amb la intenció d'ajudar, no sols perquè la sostenibilitat siga reconeguda per certificacions tan importants com les que tenim, sinó perquè siguem capaços d'adaptar-la a la realitat del nostre municipi». «Este distintiu ens permet diferenciar-nos en el sector i en el mercat turístic, alhora que oferim major responsabilitat ambiental», ha afegit Mayor.

Les empreses que han rebut esta certificació són Gelats Artesanals Philippe, Alebrije Mexican Restaurant, Castillo de Cullera, Restaurant Típic Casa Salvador, Alquitur, Restaurant Ulisses Piga, Gelateria Cafeteria Bernabeu, Hotel Sicania, nosaltres: Inés Llibreria Papereria, Nineta, Restaurant El Cordovés, JB Restobar, Restaurant El Blanco, Velvet Cake Shop & Coffee, Acuopolis Cullera, Hotel Santa Marta – Torsehoteles, Hotel Cullera Holiday, Miguel Ribera Autocars i Cullera Experience.

Formem part de les primeres empreses a aconseguir este segell, després de la creació del mateix el mes de febrer passat, i el fan a les portes d'un estiu en el qual la capital turística de la Ribera preveu una enorme activitat, rebent desenes de milers de visitants i turistes i una ocupació que fregarà el ple.

Per a aconseguir el segell, les empreses vam realitzar un autodiagnòstic basat en indicadors de sostenibilitat com el consum d'energia i aigua, la gestió de residus i l'ús de tecnologia sostenible. A més, vam participar en una formació específica impartida per experts en educació ambiental, enfocada a la gestió de projectes sostenibles.

L'avaluació es realitza mitjançant 50 indicadors, amb una puntuació màxima de 100 punts. Les empreses amb certificacions de sostenibilitat (com SICTED o ISO 9001) obtenen automàticament la puntuació màxima. Este segell té una vigència de dos anys, després dels quals les empreses seran reavaluades per a la seua renovació.

La iniciativa Empresa Sostenible 360° està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), promovent un turisme que no comprometa els valors ambientals del destí i involucre a les comunitats locals. Este enfocament assegura que les repercussions econòmiques, socials i mediambientals del turisme siguen positives per a tots.

Cullera s'està convertint en una destinació turística que protegix el seu entorn natural, cultural i social. Amb el segell Empresa Sostenible 360°, la localitat avança cap a un futur més sostenible, assegurant un entorn saludable i pròsper tant per a visitants com per a residents.

Font: Visit Cullera 

 

Volver